Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

VS-varkensprijs bereikt recordhoogte

Washington - De varkensprijs in de Verenigde Staten steeg woensdag met 2 cent naar €2,05 per kilo geslacht gewicht ten opzichte van de dag ervoor. Dat is een nieuw record.

Het oude record bereikten Amerikaanse slachterijen vorige week met een uitbetaling van €2,04 per kilo.

De VS-varkensnotering is sinds begin dit jaar gestegen met 82 cent per kilo, ofwel 66 procent gestegen. Die stijging is veel groter dan in Nederland. Vion verhoogde zijn varkensnotering sinds begin dit jaar met 20 cent naar €1,74 per kilo. Dat is een stijging met 13 procent.

De uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED) zijn verantwoordelijk voor de forse stijging van de uitbetaalde varkensprijzen in de VS. Daardoor daalt de Amerikaanse productie van varkensvlees dit jaar met 1,6 procent naar 10,35 miljoen ton ten opzichte van 2012 volgens een schatting van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  onvoorstelbaar dat ze hier niet duurder worden

 • Gullef

  En hier zakt de prijs juist

 • John*

  prijsafspraken met supers voor langere termijn...

 • niet

  Ze laten je nu even lucht happen en straks halen ze het strop weer aan. Is al jaren zo en blijft zo!!! Ze willen gewoon aan de inkoop kant de marge pakken is maar een oplossen maar ja dat schreeuwen we al jaren.

 • Maya

  Aan de stallen te zien word er genoeg aan verdiend.

 • boerkebrabant

  ik weet niet wat er mis hier in Europa, ik heb al langer het vermoeden dat de slachterije hun vlees verkopen op basis van een bepaalde prijs op de termijn markt. En daar zit een groot probleem, die staat structueel gewoon veel te laag. het kan best eens een keer zijn dat de varkens een paar weken duurder zijn, maar de correctie komt dat vlug, en is behoorlijk heftig, termijn markt juli staat op dit moment 1.74 euro. en dat is ook ongeveer de prijs van volgende week. als je dan weet dat de termijn markt, ondanks dat de markt in america boven de 2.00 euro staat hier maar nauwelijks omhoog gaat kun je je afvragen of hier geen prijsafspraken gemaakt worden? kijk, bewijzen heb ik niet, maar als ik naar het verleden kijk vrees ik wel dat ik gelijk heb!

 • massy

  De geslachte gewichten moeten naar beneden met een kilo of 5 en geen varkens van 95 a 96 kilo leveren maar ja lekker door gaan met zen alle .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.