Varkenshouderij

Nieuws 4428 x bekeken 11 reacties

Rusland ruimt mogelijk miljoen varkens

Moskou – Een uitbraak van Afrikaanse varkenspest op het bedrijf van vleesproducent Velikoluksky in de Pskov-regio dreigt een van de grootste te worden in Rusland dit jaar. Dat meldt de nieuwssite Global Meat.

Specialisten van Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor verklaren op korte termijn zo'n 25.000 varkens te moeten doden. In acht districten van de Pskov-regio gelden quarantainemaatregelen. De ziekte is vastgesteld op twee van de acht bedrijven van de Velikoluksky-groep. Het aantal varkens dat geruimd moet, kan in het slechtste geval oplopen tot 1 miljoen, meldt de Russische veterinaire dienst.

Afrikaanse varkenspest teistert de Russische sector al jaren. Het Russische ministerie van landbouw schat dat de schade op meer dan 1,5 miljard dollar.

Laatste reacties

 • niet

  goed moment prijs is toch al laag!!!

 • cornelis 22

  mijnheerniet, elkaar rotziektes toewensen is altijd ongepast schaam u.

 • Mtstermors1

  Rusland wil toch niet anders, en lieve heer komt je niet helpen ook niet nu de prijzen zakken

 • petit

  opletten en waakzaam blijven in eu!!!!!!

 • Schaapje

  Nu na de vliegramp goed moment om Rusland te boycotten.

 • V. Arkenshouder

  Rusland???
  De EU houd alles zelf tegen, de russen willen geen vlees van de aanliggende staten waar toen varkenspest is gevonden bij de wilden zwijnen, de rest mocht gaan leveren, maar de EU zegt, allemaal of niets!!
  wie verzind zo iets???

 • niet

  ach ja voor iedereen open grensen alleen voor de landbouw heeft dat nog nooit gewerkt!! Zijn altijd wissel geld!!!!! Maar Rusland boycotten heeft geen zin!!!!! Dit kleine landje denkt groot te zijn maar zijn niets!!!!

 • Lin

  Ik dacht dat Rusland zelfvoorzienend zou worden? Kan me niet voorstellen dat je de stapel nu wil uitbreiden en daarmee de ziektedruk verhogen.

  Mocht de handel weer op gang komen, wat vast beter zou zijn voor de prijzen (belachelijk dat ze nu zo hard onderuit zakken). Dan mogen we idd voorzichtig zijn met het inslepen.

 • flyinghollander

  Lin ze hebben daar gewoon het probleem dat hoop mensen een varken,kip,koe in de achtertuin hebben. Dit geeft infecties, maar ja al deze dieren ruimen kost aanhang politiek gezien dus dat wil ook niet.

 • koestal

  mooi weer ,maar allemaal drama,s ,het houdt niet op

 • silviabakel

  idd v.arkenshouder de EU houdt de export naar Rusland tegen.
  In het kader van 1 Europa zouden vlgs de EU alle landen moeten mogen leveren aan Rusland.
  Als alleen landen, die niet aan een 'varkenspestland' grenzen, mogen exporteren is dat in de ogen van de EU : concurentievervalsing.

  Sorry, maar ik verzin dit niet zelf, en ja het raakt kant nog wal.
  We kennen nog wel een paar concurentievervalsende maatregelen waar wij hier in Nederland wel aan moeten voldoen, wat doen we daar dan mee !!??!!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.