Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

PO-Varkenshouderij sterk in belangstelling

Zeist - De twitteraccount van de Producentenorganisatie varkenshouderij (POV) telde maandagmiddag 141 volgers.

Vorige week donderdag werd bekendgemaakt dat de POV was opgericht. Binnen twee dagen na de oprichting zat het aantal volgens van de POV reeds op 100.

Tot dusver wordt positief gereageerd op de oprichting van de POV. Er wordt gesproken van een mijlpaal omdat er nog geen organisatie is waarin alle varkenshouders kunnen samenwerken. Varkenshouder Henk Roefs in Woensdrecht vindt daarom dat de POV er al vijf jaar eerder had moeten zijn, laat hij desgevraagd weten. Hij vindt dat iedere varkenshouder die zijn vak serieus neemt, lid moet worden. Roefs wordt zonder meer lid. Varkenshouder Martin Houben moedigt LTO en NVV aan om door te pakken met de POV en feliciteert hen en met de oprichting.

Laatste reacties

 • Ferm

  Succes met deze gezamenlijke samenwerking. Eendracht maakt sterk.

 • niet

  Is wel zo nodig als we de markt weer zien!!! Weinig varkens en zakken zo verder paniek leveringen en ze hebben weer goedkoop vlees. Iedereen verdient om de sector heen maar wij maar weinig. De varkens maar eens gezamenlijk verkopen?? Of zal daar de NMA daar een stokje voor steken???

 • w v gemert

  niet, met PO varkenshouderij is de basis aanwezig om op termijn een vuist te maken en wie weet gezamenlijk verkopen? Het fundament is er dan en het is aan de varkenshouders om er inhoud aan te geven.

 • 6718

  Waarschijnlijk weer alleen voor vermeerderaars.

 • BW

  Willen we als sector overleven, dan moeten we als totale varkenshouderij achter de PO Varkenshouderij gaan staan. Ik hoop dat we de neuzen eindelijk eens allemaal in dezelfde richting hebben staan. Ongepast vind ik een reactie als @6718. Die heeft het totaal niet begrepen of roept maar wat. Zulk soort ondernemers kunnen we als sector missen als kiespijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.