Varkenshouderij

Nieuws 1033 x bekeken 1 reactie

MRSA bij varkens in Verenigd Koninkrijk

Londen - Veterinairen in Noord-Ierland hebben voor het eerst de vee gerelateerde MRSA-bacterie aangetoond in een varken.

Dit is gemeld in de Veterinary Record. De MRSA-bacterie werd aangetoond in een gespeende big. Het dier was afkomstig van een bedrijf met problemen bij de gespeende biggen. Er was sprake van 10 procent sterfte in de afgelopen drie maanden onder de gespeende biggen als gevolg van longontsteking. Het is de eerste keer dat de bacterie wordt gevonden in het Verenigd Koninkrijk.

De vondst van de bacterie wakkert ook in het Verenigd Koninkrijk de discussie aan over het gebruik van antibiotica in vee. De Alliance to Save Our Antibiotics ('alliantie om onze antibiotica veilig te stellen') roept de regering op om in actie te komen en beleid te ontwikkelen om het antibioticaverbruik terug te dringen naar het voorbeeld van onder anderen Nederland.

Eén reactie

  • w v gemert

    Ze zoeken daar niet zo hard als bij ons.

Of registreer je om te kunnen reageren.