Varkenshouderij

Nieuws

Einde daling vleesexport naar Duitsland

Bonn - De daling van de Nederlandse uitvoer van varkensvlees naar Duitsland is in april gestopt. Nederlandse varkensvleesbedrijven exporteerden in die maand met 13.800 ton ruim 4,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI. Nederland exporteerde in het eerste kwartaal met ruim 37.000 ton nog 17,1 procent minder dan in de eerste drie maanden van 20113. Die daling zakte tot en met april met 12,2 procent naar bijna 51.000 ton.

Alleen België realiseerde in die periode van alle grote exporteurs in Noord-West Europa een nog grotere daling (min 17,3 procent naar 105.000 ton). Daarmee is de Belgische export naar Duitsland nog ruim twee keer zo groot als die van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.