Varkenshouderij

Nieuws

Duitse productie varkensvlees daalt

Bonn - De Duitse slachterijen verwerkten in de eerste vijf maanden van het lopende jaar 2,3 procent minder varkens dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens landbouwmarktbureau AMI daalde het aantal geslachte dieren daarmee naar 24,1 miljoen. Het aantal van buiten Duitsland ingevoerde varkens steeg afzonderlijk bekeken wel, maar niet genoeg om de negatieve trend volledig te compenseren. Het gemiddelde slachtgewicht per dier was 94 kilo ofwel 0,1 kilo lichter dan vorig jaar.

AMI noteert voor de eerste helft van het jaar ook een iets lagere vleesprijs. De gemiddeld aan de leveranciers uitbetaalde prijs was €1,59 per kilo: 4 procent minder dan in de eerste helft van vorig jaar. Het prijsniveau werd nadelig beïnvloed door de geringere vraag. AMI ziet een daling van de afzet van 1,8 procent.

De pluimveevleesproductie in Duitsland groeide wel, namelijk in de eerste vijf maanden met 3,5 procent naar een kleine 623.000 ton, waarvan ruim 393.000 ton kip (plus 6,4 procent ten opzichte van januari-mei vorig jaar).

Of registreer je om te kunnen reageren.