Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse export varkensvlees stijgt fors

Bonn - Duitsland voerde in april 233.000 ton varkensvlees uit. Dat is 8,9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Het is de eerste maand dit jaar dat de Duitse export stijgt. In het eerste kwartaal voerde Duitsland 9,1 procent minder uit met 651.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

Door de forse stijging in april is de val van de Duitse uitvoer van varkensvlees in het eerste kwartaal tot stilstand gekomen. Duitse slachterijen exporteerden in de eerste drie maanden met 651.000 ton nog 9,1 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2013. Tot en met april komt de daling uit op 4,4 procent naar 889.000 ton ten opzichte van de eerste vier maanden van 2013.

Nederland bestelde tot en met april 107.000 ton varkensvlees in Duitsland. Dat is 8,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal kwam de daling van de Nederlandse import uit op 17,9 procent.

Naar Rusland ging tot en met april nog maar 9.000 ton Duits varkensvlees. Dat is 86,1 procent minder dan in de eerste vier maanden van 2013. Toen exporteerden Duitse slachterijen nog 65.000 ton naar Rusland. Zij hebben buiten Europa nog geen alternatief gevonden voor het wegvallen van de Russische markt. De Duitse export naar derde landen zakte met 17 procent naar 204.000 ton. Binnen Europa bleef die gelijk op 685.000 ton. Duitse bedrijven moeten dus relatief meer varkensvleesproducten op de Europese markt afzetten.

Eén reactie

  • Wim Toornstra

    Gezien de prijsontwikkelingen kunnen we beter spreken over weggegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.