Varkenshouderij

Nieuws 804 x bekeken

Deens LF daagt staat om MRSA-publicatie

Kopenhagen - De Deense landbouwfederatie LF daagt de staat voor de rechter om te verhinderen dat de namen van varkenshouders met MRSA op het bedrijf openbaar worden gemaakt door de voedsel- en veterinaire autoriteit.

De ombudsman heeft onlangs de uitspraak gedaan dat openbaarmaking wel toegestaan is. Volgens de ombudsman kan dat worden gezien als informatie over het milieu. De varkenshouders vrezen echter een sociaal isolement als publicatie niet wordt belet. "We zitten helaas in een situatie waar MRSA in de varkenshouderij door de media is uitgeroepen tot een gigantisch probleem voor de volksgezondheid. Maar dat is totaal onjuist. Varkens-MRSA is maar een van de vele MRSA-types en mensen worden daardoor maar zelden besmet", licht LF-voorzitter Martin Merrild toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.