Varkenshouderij

Nieuws 3406 x bekeken 6 reacties

Beursprijs varkens daalt 4 cent

Zoetermeer - De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens daalt deze week met 4 cent naar €1,70 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de prijsstijging van 3 cent van afgelopen week ruimschoots weggepoetst. Bij de biggen zet de prijsdaling door.

De daling van de beursprijs is groter dan de drie cent die de Vereinigungspreis en slachtconcern Tönnies in Duitsland hebben verlaagd. Vion GmbH noteert echter ook 4 cent lager. De Nederlandse slachterijen verhoogden hun prijzen vorige week minder dan de Duitse partijen, en zullen dan ook hun prijzen deze week minder sterk hoeven te verlagen. Vleesconcern Hilckmann beperkte de prijsstijging vorige week tot 1 cent en haalt voor de komende week 2 cent van zijn prijs af. De notering van Hilckmann komt daarmee op €1,74 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse biggenhandel gaat er wat de biggenprijs betreft van uit dat de prijs deze week voor de derde achtereenvolgende week met €1 zakt. De notering komt daarmee op €44 per stuk.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Fredrika

  Bijzonder verhaal. Het is mooi weer, volop voetbalevenementen, jaarafsluitingen van verenigingen en bijbehorende bbq's. Alle reden voor iedereen in Dld, Nld en België om volop vlees te eten en hierbij wordt echt niet gekeken naar de laatste paar centen per kg. Zou dus een toptijd moeten zijn, zowel voor de boeren als voor de slachterij. Ben benieuwd naar het verhaal van de slachterijen.

 • Varkenshandel den Hoed

  Zeer slechte verkoop bij zowel varkens als rundvlees !!

 • Fredrika

  Like, hoe zou dit dan komen, slechte verkoop?

 • putten

  spelletje om meer varkens binnen te krijgen; paniekleveringen

 • niet

  rustig aan doen met leveren het is een spelletje

 • famtillemans1

  gewoon niks meer leveren dat werkt t beste .vraag is er genoeg ! en slagers en supermarkten klagen altijd t zelfde als wij boeren dus dat is immers de kracht die wij moeten overheersen !!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.