VarkensNieuws

Amerikaanse varkensprijs doorbreekt record

Washington – De varkensprijs in de Verenigde Staten bereikte maandag een nieuw record met €2,08 per kilo geslacht gewicht.

Het oude record kwam vorige week op €2,06 per kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De recordprijs is een gevolg van de daling van het Amerikaanse aanbod van vleesvarkens als gevolg van uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED). Daardoor daalt de Amerikaanse productie van varkensvlees dit jaar naar verwachting met 1,6 procent naar 10,35 miljoen ton ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast loopt de Amerikaanse export van varkensvlees dit jaar erg goed als gevolg van de lage koers van de dollar ten opzichte van de euro. Amerikaanse varkensvleesbedrijven voerden tot en met mei met 965.000 ton 9,3 procent meer uit dan in de eerste 5 maanden van 2013. Die forse stijging is een gevolg van de groeiende vraag naar Amerikaans varkensvlees in Mexico, Japan en Korea. De Amerikaanse export naar Rusland komt ook weer op gang. In mei ging daar bijna 7.000 ton naar toe. In de eerste maanden lag die uitvoer praktisch stil, zodat tot en met mei bijna 10.000 ton naar Rusland ging.

Beheer
WP Admin