Varkenshouderij

Nieuws 1648 x bekeken 5 reacties

Amerikaanse varkensprijs doorbreekt record

Washington - De varkensprijs in de Verenigde Staten bereikte maandag een nieuw record met €2,08 per kilo geslacht gewicht.

Het oude record kwam vorige week op €2,06 per kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De recordprijs is een gevolg van de daling van het Amerikaanse aanbod van vleesvarkens als gevolg van uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED). Daardoor daalt de Amerikaanse productie van varkensvlees dit jaar naar verwachting met 1,6 procent naar 10,35 miljoen ton ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast loopt de Amerikaanse export van varkensvlees dit jaar erg goed als gevolg van de lage koers van de dollar ten opzichte van de euro. Amerikaanse varkensvleesbedrijven voerden tot en met mei met 965.000 ton 9,3 procent meer uit dan in de eerste 5 maanden van 2013. Die forse stijging is een gevolg van de groeiende vraag naar Amerikaans varkensvlees in Mexico, Japan en Korea. De Amerikaanse export naar Rusland komt ook weer op gang. In mei ging daar bijna 7.000 ton naar toe. In de eerste maanden lag die uitvoer praktisch stil, zodat tot en met mei bijna 10.000 ton naar Rusland ging.

Laatste reacties

 • joannes

  Om jaloers op te worden! Zouden ze dit bij VION óók gezien hebben?

 • bertes

  in Europa is het altijd nog zo geweest. als de granen in prijs gaan zakken. dan lijkt het er op dat de voerprijzen gaan zakken. dan gaat de varkensprijs al onderuit. zelfs nu bij een tekort aan varkens. Rusland de grens weer voor een deel open. voetbal, fietsen. enz. BQ,
  de boeren hebben weer het na kijken.
  de prijs gaat alleen omhoog. als het voer echt, dus echt al een tijd duur is.

 • niet

  juist ze houden je net in leven en als je een beetje lucht kunt happen halen ze het strop weer fors aan!!!! Normaal word over de hele wereld geexporteerd dus waarom nu niet naar Amerika???

 • gjcamps

  Doe in europa 5% van de zeugenstapel naar het slachthuis en een maand later heb je met z'n allen een hogere prijs. In europa mag dat niet ivm kartelvorming, in USA heeft de top 20 bedrijven al een zeugenstapel van 1.200.000 tot 220.000 zeugen.

 • John*

  1 maand later? van zaadje tot karbonaadje duurt dik elf maanden. die knorren 10 kg lichter maken levert eerder een gebrek aan vlees op..

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.