Varkenshouderij

Nieuws 1988 x bekeken 1 reactie

Varkensschool reden ontslag directeur

Zutphen – Hij was het gezicht van één van de grootste dierenartsenpraktijken van het land. Maar toen bleek dat de zogeheten Varkensschool niet van de grond kwam, wilde de praktijk De Oosthof van zijn directeur af.

"Hij heeft aantoonbaar leugens verspreid.''

In mei werd al bekend dat Jürgen van Leuteren niet langer de directeur was van De Oosthof, een vennootschap onder welke naam 35 dierenartsen in onder meer Haaksbergen, Delden, Neede, Luttenberg en Hellendoorn werken. Maar waarom hij weg moest, daarover zwegen partijen. Woensdag stonden de oud-directeur en De Oosthof tegenover elkaar in een kort gedingprocedure in de rechtbank Zutphen. Een van de paradepaardjes van De Oosthof moest De Varkensschool worden, een praktische opleiding voor medewerkers van varkensbedrijven. Tijdens de zitting gaf de raadsman van De Oosthof aan dat de directeur herhaaldelijk is gevraagd hoe het stond met de vorderingen van de school. Er waren dertig geïnteresseerden en sponsoren hadden 30.000 euro toegezegd. "Hij zei dat de school in de lift zat en dat er veel animo was. Het tegendeel bleek waar. Vanwege gebrekkige communicatie haakten de dertig aanmelders achter elkaar af'', aldus de raadsman. Volgens De Oosthof is er geen sprake van een dienstverband geweest. De oud-directeur verrichte een opdracht voor De Oosthof en die mocht ten allen tijde opgezegd worden.

Het vertrouwen in Van Leuteren werd opgezegd. De oud-directeur spande vervolgens een kort geding in. "Hij is zonder goede reden acuut op non-actief gesteld. Er was en is nog altijd geen reden om aan het dienstverband een einde te maken'', aldus zijn raadsman. De oud-directeur zelf zei dat hij wellicht te laat aangaf dat de school te stroef van de grond kwam. "Ik heb zes jaar hard gewerkt om van De Oosthof een van de grootste praktijken van het land te maken.''

De voorzieningenrechter spreekt zich op 25 juni uit over het ontslag van de directeur.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.