Varkenshouderij

Nieuws 2930 x bekeken 6 reacties

Varkensprijs stijgt 3 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,68 per kilo geslacht gewicht. Ook vleesconcern Hilckmann verhoogde zijn varkensprijs met 3 cent naar en de prijs komt daarmee op 1,71 per kilo geslacht gewicht.

De prijsontwikkelingen in Nederland blijven daarmee in de pas van de prijsstijging in Duitsland. De Vereinigungspreis en de Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord verhoogden hun noteringen met 3 cent naar €1,71 per kilo. Vion Nord maakte aanvankelijk een voorbehoud voor leveringen tot en met het weekeinde, maar besloot later deze prijsverhoging ook te laten gelden voor leveringen volgende week dinsdag of woensdag. Volgens de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN is ondanks het uitvallen van een slachtdag geen overschot aan varkens te verwachten en blijft er onveranderd sprake van een vaste stemming in de markt.

De vaste stemming in de varkensmarkt heeft tot gevolg dat de biggenprijs in de benen blijft op €47,50 per stuk.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

De beursprijs voor zeugen komt voor de komende week een cent hoger uit op €1,26 per kilo geslacht gewicht. De notering voor levend blijft onveranderd op €1,00 per kilo. De prijzen zijn in Boerderij op Maat te vinden onder de link: beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • koestal

  BBQ weer ,dan stijgt de varkensprijs,is wel vaker gebeurd

 • Giels

  Jou conclusie staat als een huis koestal. Wat een kennis!

 • John*

  vleeshandel is ingeteerd in voorraad en wil deze weer aanvullen. volgende week flink vragen voor je varkens..

 • putten

  gewoon krap leveren, dan krijgen ze geen grotere voorraad en blijft de prijs stijgen.

 • Biggemans

  John* de vriezers puilen uit met RUSLAND vlees,,, vette buiken , berenschouders ect,,,, veel vleesverwerkers zullen blij zijn als de grenzen weer opengaan,,,, hoe kom je erdus bij dit te schrijven?

 • 200113528

  slecht dat de varkensprijs stijgt of niet mensen van boerderij want hier neemt het fosfaat overschot door toe net als bij de koeien. Maar er komt een dip in de markt want de pinksteren is bijna voorbij.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.