Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Varkens in Zicht doet beroep op varkenshouder

Ommen - De Stichting Varkens in Zicht wil het Weekend van het Varken door laten gaan.

Er wordt een beroep gedaan op de varkenshouders zelf om hun eigen weekend te promoten. Dat meldt voorzitter Henk de Lange van de Stichting.

Over het doorgaan van het weekend was onzekerheid ontstaan omdat het beschikbare budget beduidend kleiner is dan in voorgaande jaren. Door het wegvallen van het Productschap Vee en Vlees is er een tekort ontstaan van een ton. De organisatie wil bij de opzet van het komende weekend vooral bezuinigen op de kosten van promotie en reclame om het publiek te bereiken. Daarvoor in de plaats wil de Stichting de varkenshouders zelf mobiliseren om te flyeren en promotie te maken voor hun eigen weekend. De Stichting vraagt daarvoor ook medewerking van LTO, NVV en NAJK om hun achterban zoveel mogelijk te mobiliseren voor deze actie. "We hopen dat er zo eind augustus allerlei promotie-acties ontstaan met een uitnodigend karakter om mensen naar de varkensbedrijven te krijgen", aldus Henk de Lange. "Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als er een grote groep varkenshouders op de Dam in Amsterdam een actie doet en mensen mobiliseert."

Het voorstel voor deze opzet met als werknaam Plan C, is donderdagmiddag naar LTO, NVV en NAJK gestuurd. Bestuurslid Paul Wouters van de NVV kan er inhoudelijk nog niet zo veel over zeggen. Wel zegt hij er in principe positief tegenover te staan. "We willen het even rustig bekijken, maar het moge duidelijk zijn dat wij het van groot belang vinden dat het Weekend blijft bestaan." LTO-voorman Maarten Rooijakkers sluit zich daarbij aan. NAJK-bestuurslid Annet van den Akker is positief over de aanpak die Varkens in Zicht voorstaat. Zij verwacht geen problemen om varkenshoudende NAJK-achterban gemobiliseerd te krijgen.

Eén reactie

  • Elevage

    betrokkenheid bij de Gemeente en bewoners is altijd belangrijk, daarom zal een persoonlijke noot in de te verspreiden informatie en uitnodiging helemaal niet slecht zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.