Varkenshouderij

Nieuws 10 reacties

Varkens duurder, biggenprijs €1 lager

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,71 per kilo geslacht gewicht. Biggen worden daarentegen goedkoper. De Nederlandse handelaren mikken de komende week op een prijsdaling met €1 naar €46 per stuk.

De prijsstijging bij de varkens in Nederland loopt parallel met die in Duitsland. De noteringscommissie van de Vereinigungspreis en de grote slachterijen in Duitsland verhoogden hun prijzen eerder al met 3 cent naar €1,74 per kilo geslacht gewicht. In Nederland volgt vleesconcern Hilckmann deze ontwikkeling met ook een verhoging van 3 cent naar €1,75 per kilo geslacht gewicht.

Een toenemend aanbod biggen is moeilijker te plaatsen op buitenlandse bestemmingen. Dit verhoogt de druk op de prijzen. Ook de stijgende vleesvarkensprijs helpt de vermeerderaars daarin op dit moment onvoldoende om de prijzen overeind te kunnen houden.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Gesloten

  Hilcmann is goed bezig vorige week al 1 cent plus ten opzichte van Vion, van Rooy en de rest, en nu weer gewoon meegaan met de duitse prijsstijging. Zal de concurrentie deze week plus 4 doen??????

 • w v gemert

  Plus 4 op zijn minst , Duitsland is excl. BTW en Nederland incl. BTW . Als de beide roepprijzen op 1,50 gelijk zijn dan moet de Nederlandse prijs bij 1,70 dan 1,2 cent boven de Duitse prijs liggen. De prijzen zouden allebei incl.of excl. BTW genoteerd moeten worden. Boerderij wordt eens wakker of wil je niet ?????

 • Dirk-jan

  W.van Gemert het lijkt mij het beste dat uw varkens in ieder geval naar Duitsland vertrekken,dat is tenslotte zoveel beter!Gisteren nog in de krant gelezen dat er dit jaar 8000 in de week minder die kant op gaan,komt vast omdat ze daar meer opbrengen..

 • Jan Arthur

  Nee, Dirk-Jan, dat komt omdat ze eenvoudigweg er niet ( meer ) zijn.

 • John*

  ach gewoon rondbellen en vragen wat wil iedereen wil geven. daarna varkens naar de hoogste bieder..

 • koestal

  iedereen aan de BBQ tijdens of na het voetbal

 • w v gemert

  Dirk-jan, het gaat er hier over dat de boerderij de juiste vergelijking maakt ,en dat doen ze niet en waarom niet?? Diverse malen meld de boerderij dat de Vion prijs weer op dezelfde hoogte staat als Duitsland en dat is appels met peren vergelijken. Waar een varkenshouder zijn varkens levert is van vele factoren afhankelijk, iemand met een relatief laag vlees percentage moet niet met die dieren naar Duitsland of België, en zo zijn er nog meer factoren waaronder ook de prijs.

 • w v gemert

  koestal helemaal mee eens, ik doe vandaag ook mee.

 • norbert79

  BBQ 100%

 • John*

  vion verlaagt de biggenprijs met een euro en laat de varkens 2 cent stijgen.. in duitsland blijven de biggen gelijk... dus per saldo gelijk. fokker mag het gepruts van Vion dus weer betalen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.