Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Polen exporteert weer varkensvlees naar Oekraïne

Kiev - De landbouwministers van Polen en Oekraïne, Marek Sawicki en Ihor Shvaika, hebben een overeenkomst gesloten dat Polen vanaf 17 juni weer varkensvlees naar Oekraïne mag exporteren. Die export is verboden sinds begin dit jaar als gevolg van uitbraken van Afrikaanse varkenspest bij Poolse wilde zwijnen.

Oekraïne moet meer varkensvlees importeren, omdat het land daarvan uit Europa veel minder krijgt. Tot en met april halveerde de EU-export naar Oekraïne ten opzichte van de eerste vier maanden van 2013 bijna naar 22.000 ton volgens de Europese Commissie. Veterinairs uit Oekraïne houden begin volgende week nog wel inspecties in Polen, voordat zij hun goedkeuring geven aan de overeenkomst tussen Oekraïne en Polen.

Laatste reacties

  • Gullef

    Oekraine zit toch ook bij de douane unie? Zou dit dan betekenen dat de export naar rusland ook weer op gang komt?

  • John*

    goed nieuws! dit betekent dat er tekorten komen. laat de prijs maar klimmen!

Of registreer je om te kunnen reageren.