Varkenshouderij

Nieuws

PED bevestigd in Colombia.

Bogota - Colombia heeft bevestigd dat het PED-virus in het land rondwaart. Het land heeft 45 uitbraken van de ziekte op verschillende plaatsen in het land gemeld aan de internationale organisatie voor dierziekten OIE. De ziekte is aangetroffen op kleine backyard-bedrijven en grotere commerciële bedrijven.

Het is voor het land een compleet nieuwe ziekte. Monsters van zieke dieren zijn opgestuurd naar het Amerikaanse lab Plum Island Animal disease Center. Dit lab bevestigde dat het gaat om het zelfde virus als in de Verenigde Staten. De ziekteverschijnselen die in Colombia worden geconstateerd zijn minder heftig dan in de Verenigde Staten. De productie op de bedrijven herstelt in de meeste gevallen in minder dan twee weken.

Ook in Colombia is het niet duidelijk hoe het virus het land is binnen gekomen. Er geldt een scala aan maatregelen, variërend van quarantainemaatregelen, verscherpte hygiëne-eisen tot vervoersverboden om de ziekte in te dammen.

Of registreer je om te kunnen reageren.