Varkenshouderij

Nieuws

Medewerkers Danish Crown stemmen in met reddingsplan

Rønne - De medewerkers van Danish Crown in de varkensslachterij op het Deense eiland Bornholm hebben donderdag met grote meerderheid ingestemd met het reddingsplan voor deze vestiging.

Van de 196 personeelsleden stemden 182 voor. Dat komt neer op 93 procent. Het reddingsplan houdt in dat de kosten op jaarbasis met 3,4 miljoen euro zullen worden gesnoeid. De medewerkers dragen daaraan bij door een deel van het salaris met ingang van dit jaar en de vier jaar hierna in een fonds te storten, waaruit investeringen in de slachterij zullen worden gefinancierd. Directietopman van de varkensvleesdivisie (DC Pork) zegt er wel meteen bij dat dit soort overeenkomsten geen precedent zullen kunnen vormen voor andere met sluiting bedreigde slachterijvestigingen van het concern. "Dit zal elders niet worden herhaald."

In Rønne op het Oostzee-eiland slacht DC Pork ongeveer een half miljoen varkens per jaar. Het concern had enkele weken geleden al besloten de locatie te schrappen, maar keerde op zijn schreden terug toen het personeel alsnog te kennen gaf weer aan de onderhandelingstafel plaats te willen nemen. Eerder onderhandelingen waren zonder resultaat gebleven. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.