VarkensNieuws

Franse varkensslacht daalt 8,4 procent

Parijs – In Frankrijk zijn in mei ruim 1,95 miljoen varkens geslacht, dat is 8,4 procent minder dan in dezelfde maand in 2013. In de voorafgaande maand lag het aantal geslachte varkens juist iets hoger dan een jaar eerder.

Over de eerste vijf maanden blijft de Franse varkensslacht net onder de tien miljoen, een daling van 2,1 procent op jaarbasis.

De agrarische infodienst Agreste tekent verder aan dat de export van varkensvlees door de Franse handel dit voorjaar nog redelijk op peil blijft doordat het wegvallen van de uitvoer naar Rusland voor een flink deel gecompenseerd wordt door meer afname door China, Japan en Zuid-Korea. Verder meldt Agreste dat de binnenlandse consumptie van varkensvlees zo’n 3  procent hoger ligt dan een jaar geleden.

Beheer
WP Admin