Varkenshouderij

Nieuws

Europese export varkensvlees daalt verder

Brussel - De 28 Europese lidstaten exporteerden tot en met april bijna 883.000 ton varkensvlees. Dat is 9,9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De daling van de Europese uitvoer stijgt nog steeds. In de eerste drie maanden kwam de daling uit op 9,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Naar Rusland gaat praktisch geen varkensvlees meer uit Europa. In april kwam de hoeveelheid uit op 2.400 ton, terwijl die in januari nog bijna achttien keer zo groot was met 42.000 ton. EU-lidstaten zoeken vooral alternatieve afzetmogelijkheden voor Rusland in Zuid-Korea en de Filipijnen. De export naar het eerstgenoemde land verdubbelde ten opzichte van de eerste vier maanden van 2013 naar 63.000 ton. Naar Zuid-Korea ging met 57.000 ton 71 procent meer EU-varkensvlees. Die stijgingen compenseren het verlies van de Russische afzetmarkt dus lang niet helemaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.