Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Duitse consumptie varkensvlees daalt

Bonn - Duitse consumenten aten in de eerste vier maanden 1,1 procent minder varkensvlees dan in dezelfde periode vorig jaar.

Die daling is een gevolg van de tegenvallende temperaturen in deze periode. Dat meldt het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

De geringere kooplust van Duitse consumenten is geen gevolg van de prijzen voor varkensvlees bij Duitse supermarkten en slagers. Die waren zelfs wat lager dan in de eerste vier maanden van 2013. Door de relatief lage temperaturen was tot en met april geen sprake van goede omstandigheden voor de barbecue. Sinds eind mei is de Duitse vraag naar grillvlees gestegen.

Laatste reacties

 • Vhouder

  vorig jaar waren de eerste maanden veel kouder

 • boerkebrabant

  ik vrees dat de concument voor ander vlees kiest omdat er steeds meer berenvlees verkocht word, de smaak daarvan is minder, met de kans dat je echt een keer een stinker op je bord krijgt. dan laat je het wel om varkensvlees te kopen. dit is ook de bedoeling geweest van de zogenaamde dierenclubs. stoppen met castereren, niet voor het dierenwelzijn, maar om de concumptie te verminderen. met beren mesten is het dierenwelzijn verslechterd, maar ook de concuptie, als berenmester moet je daar maar eens goed over nadenken!

 • groot7731

  In Duitsland komen ook steeds meer moslims en fans daarvan.

 • heide01

  Met koud winters weer wordt er vaak meer vlees gegeten. Zeker de wat vettere delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.