Varkenshouderij

Nieuws 3534 x bekeken 4 reacties

Duits protest tegen plannen Van Gennip

Hassleben - Rond de duizend mensen protesteerden zondag onder de leus 'Wir haben es satt' in Hassleben in de Duitse deelstaat Brandenburg tegen de verlening van een vergunning aan de varkenshouder Harry van Gennip.

De Nederlander wil hier een bedrijf met zo'n 37.000 varkensplaatsen beginnen en kreeg daarvoor al een jaar geleden groen licht van de milieudienst van Brandenburg, het Landesumweltamt. De betogers eisen van de deelstaatsregering dat deze de vergunning intrekt. Zij vinden het beoogde bedrijf te grootschalig. Het bedrijf bestond al ten tijde van de DDR en was toen met 150.000 varkens nog veel groter, maar is sindsdien stilgelegd. Van Gennip had ook plannen voor een dergelijke omvang, maar heeft de bedrijfsgrootte later teruggeschroefd.

Laatste reacties

 • anton1937

  Harry je hebt al genoeg ingeleverd,om terug te gaan van 150000 vleesvarkens naar 37000 vleesvarkens. Vast houden aan de afspraak van enkele jaren geleden,dat actievoerders tegen de varkenshouderij alles teveel vinden,was ook al voor 1990 toen ik vanuit Heeze regelmatig bij jou op je bedrijf aan de Broekstraat in Mierlo kwam. Veel succes,als je wilt bellen ik heb nog steeds mijn zelfde telefoonnummer.

 • Maya

  Ne boer en n zog hebbe nooit genog.

 • drikhend

  Beste Maya of je gelijk hebt of niet . Maar wees blij dat er nog mensen zijn die willen en durven te investeren .

 • Jan van het Zand

  Daarom, Maya, zorgt de varkensboer met zijn varkens ervoor, dat de burger geen honger hoeft te lijden. Want als de burgers honger gaan lijden dan is de oorlog nabij.
  Zo en nu vandaag nog effen buiten de barbecue aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.