Varkenshouderij

Nieuws 615 x bekeken

Danish Crown houdt slachterij toch open

Rønne - Danish Crown houdt de slachterij op Bornholm in tegenstelling tot wat het concern vorige week aankondigde waarschijnlijk toch open. Onderhandelingen met de voedingsbond, de leveranciers en de overheid hebben dinsdagavond geresulteerd in een nieuwe oplossing voor het kostenprobleem op grond waarvan Danish Crown de vestiging op het Oostzee-eiland aanvankelijk besloot te schrappen.

De voedingsbond heeft zich bereid verklaard, dat de werknemers de komende vijf jaar 3,5 procent van hun loon investeren in het bedrijf. Ook de overheid is bereid geld beschikbaar te stellen. De leveranciers zijn blij. De slachterij verwerkt zo'n 500.000 varkens per jaar. Definitief is het akkoord echter pas als de medewerkers er ook mee instemmen. De stemming is volgende week donderdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.