Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Beursprijs blijft in spoor Duitse varkensprijs

Zoetermeer - De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft de prijsstijging in Duitsland nog altijd heel aardig volgen. Deze week komt de prijsstijging van de Nederlandse beursprijs op 3 cent per kilo, nadat de prijzen in Duitsland eerder deze week nog met 4 cent omhoog zijn gegaan.

De prijsstijging in Duitsland is het resultaat van een aanbod die kleiner is dan normaal. Maar ook daar beginnen slachterijen steeds meer te klagen dat ze de prijsstijging voor slachtrijpe varkens niet meer kunnen doorberekenen in de vleesprijzen. Afnemers hebben blijkbaar op dit moment een sterkere positie dan de vleesconcerns en houden een verdere prijsstijging in de vleesverkoop tegen.

Nederlandse vleesconcerns haken noodgedwongen langzaam maar zeker af bij de prijsstijgingen in Duitsland. Slachterijen in Nederland beperken de prijsstijging omdat een duurdere inkoop niet kan worden doorberekend in de vleesverkoop. Vleesconcern Hilckmann beperkt de prijsstijging voor de komende week tot 1 cent en komt daarmee met zijn notering op €1,76 per kilo geslacht gewicht.

De biggenprijs is de afgelopen twee weken al met 1,50 per stuk gedaald. Deze week gaat er nog eens €1 van de prijs af, verwachten de Nederlandse biggenhandelaren. De beursprijs van de biggen komt daarmee op €45 per stuk.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • jan hien

  1,74 incl. btw en 1.78 exl. btw vindt ik wel al een aardig verschil .

 • niet

  dat klopt als je de juiste varkens hebt moeten ze naar dld!!!

 • Biggemans

  1,74 is exclusief toeslagen zeker ? en in duitsland is dit t hoogst haalbare,
  Had laatst een hele dikke van 78 kilo een DOBBEL E, bracht op autofoom
  87 Euro op,, nooit meer dus

 • jan hien

  nee Fons op Duitsland kom ook een toeslag op maar de kosten zijn hogeren iets meer afslachting. Onder de 98 punten moet je niet naar Duitsland. of de mindere varkens in Nederland houden

 • slutter

  Hoeveel toeslag Jan hien??

 • John*

  kosten van transport of niet, prijzen zouden toch gewoon gelijk moeten kunnen staan?? of zijn ze hier in nederland echt zo arrogant dat ze kijken wat de extra kosten zijn om het varken in duitsland te krijgen en deze toch alvast van de prijs afhouden???

 • jan hien

  slutter dat zal verschillend zijn per handelaar maar een cent of 2 a3 moet kunnen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.