Varkenshouderij

Nieuws

Varkensvleesproductie EU verder omlaag

Brussel - De Europese Commissie heeft haar verwachting over de EU-varkensvleesproductie voor dit jaar opnieuw verlaagd. Met haar laatste schatting verwacht zij een daling met 1,3 procent. Begin april was dat nog min 1,1 procent en begin maart plus 0,1 procent.

De 28 lidstaten van de Europese Unie zullen dit jaar naar schatting van de Europese Commissie ruim 21,69 miljoen ton varkensvlees produceren. Begin april was de verwachte productie bijna 21,75 miljoen ton en begin maart nog ruim 22 miljoen ton.

De Europese Commissie verlaagde tussen 10 maart en 8 mei het aantal verwachte varkensslachtingen in de EU van 243,88 miljoen naar 343,7 miljoen stuks. Dat is 1,3 procent minder dan vorig jaar. Nederlandse slachterijen zullen dit jaar naar schatting met 13,85 miljoen stuks juist 0,7 procent meer vleesvarkens verwerken dan in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.