Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Uiterlijk 6 juni besluit over Weekend van het Varken

Ommen - Stichting Varkens in Zicht wil uiterlijk 6 juni een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van het Weekend van het Varken.

Dat meldt voorzitter Henk de Lange van de Stichting. Het Verenigd Varkenshouderijplatform (VVP) bekijkt hoe ze bij kan springen. Maarten Rooijakkers gaat er van uit dat het weekend gewoon wordt georganiseerd.

Varkens in Zicht kampt met een tekort op de begroting voor het Weekend van het Varken van een ton. Voorheen werd het Weekend gefinancierd vanuit de collectieve fondsen van het Productschap Vee en Vlees. Er is voor dit jaar een laatste bedrag van 65.000 euro beschikbaar gesteld uit de resterende PVV-fondsen.

Henk de Lange stelt dat het weekend goed moet worden georganiseerd of helemaal niet. "We hebben niets aan half werk." De organisatie laat normaliter onder meer folders maken voor huis aan huis verspreiding, een radioreclamecampagne en stelt promotiemateriaal ter beschikking aan de deelnemende bedrijven. Ook wordt er tot nu toe een onderzoek aan het weekend gekoppeld dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. De vorige editie van het Weekend van het varken had een begroting van 2 ton. "We hebben de begroting nu uitgekleed en zitten op 170.000 euro. Dat betekent dat we een gat hebben van grofweg een ton."

Voorzitter Maarten Rooijakkers van LTO-varkenshouderij en sprekend namens het VVP meldt dat er wordt gekeken hoe het Weekend kan worden georganiseerd.  "We zijn de begroting aan het napluizen en bekijken wat we als organisaties zélf kunnen doen op het gebied van de communicatie rond het weekend. We moeten het positief benaderen en niet uit gaan van wat niet kan, maar van wat wél kan."

Op de langere termijn wil het VVP komen met een brede visie op het hele communicatie en pr-beleid en dit bespreken met de verschillende partijen, zoals Varkens in Zicht en Varkens Vandaag. "We moeten duidelijk voor ogen hebben wat we willen en de versnippering tegen gaan." De financiering zal in de toekomst privaat moeten gebeuren, waarbij varkenshouders zelf en partijen uit de periferie de gelden opbrengen.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Om de 3 jaar organiseren en je bespaard 2/3 van het geld.!!!

 • massy

  Even langs de supermarkten gaan die hebben nog wel een paar ton liggen wat ze nog aan de sector varkenshouders schuldig zijn.Want van al die kilo knallers zal vast wel veel van overgeschoten zijn.

 • Elevage

  vraag een bijdrage aan de postcodeloterij, die hebben nog wat goed te maken!

 • Vlemminx Varkens VOF

  het is jammer dat niet iedereen zich verantwoordelijk voelt voor Pr voor onze mooie sector, wel naar anderen wijzen maar zelf met de handen in de zakken afwachten.

 • joannes

  @massey, Albert Heijn in iedergeval niet die heeft het Q1 minder gedaan en heeft een fikse boete voor fout gedrag moeten betalen in de US. Ze hebben juist geld nodig en vragen dat aan leveranciers, weet je noch? Met hun Tolweg naar de consument kunnen ze zich alles veroorloven. Het Midden en Kleinbedrijf is qua kanaal al geminimaliseerd! Weer zo´n voorbeeld dat één beleidsteam grote fouten kan maken die grote consuquenties kan hebben voor een grote groep. Precies zoals bij VION die ook aan het herstellen -herkapitaliseren- zijn op kosten van de gemeenschap!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.