Varkenshouderij

Nieuws 1717 x bekeken 9 reacties

Tönnies-varkensprijs geldig tot en met zaterdag

Rheda Wiedenbrück - De onveranderde varkensprijs van €1,60 per kilo van het Duitse vleesbedrijf Tönnies blijft geldig tot en met komende zaterdag.

Aanstaande maandag bekijkt het concern of het zijn varkensprijs voor de eerste drie dagen van volgende week op dat niveau houdt of dat de notering omlaag gaat.

De afzet varkensvlees loopt volgens Tönnies dermate slecht, dat het bedrijf zich afvraagt of het wel verantwoord is om zijn varkensprijs gelijk te houden. Daarom geldt de huidige onveranderde Tönnies-prijs van €1,60 maar tot en met komende zaterdag. Vion Nord had afgelopen woensdag ook al grote twijfels over zijn varkensprijs en maakte die toen niet bekend. Normaal gesproken is dat wel het geval. Donderdagochtend bleef de Vion Nord-notering uiteindelijk ook gelijk op €1,60 per kilo, maar of die prijs ook tot en met aanstaande woensdag geldt is nog onzeker.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  daar trappen we niet meer in, dit soort praatjes, dient alleen maar om angst te zaaien, en de varkens die ze tekort hebben versneld bij de boeren uit de stal te krijgen. de parassieten

 • Wim Toornstra

  Vuil spelletje.
  Vion vroeg div boeren de varkens van volgende week naar deze week te halen.

 • petit

  stop met die domme spelletjes.....!!!

 • Varkenshandel@Hermans. bvba

  ciske
  alle 3 hierboven , er is gewoon geen vraag naar vlees , als dat niet snel herpakt slaan de varkens volgende week af en zal niet beteren voor de gebroken weken weg zijn , dat is na week 24 . Als de slachthuizen uw varkens proberen vooruit te trekken is dat om de haken vol te krijgen om alzo de kosten te drukken . Als Rusland niet open gaat voor Europa , ik vermoed niet meer dit jaar , dan denk ik dat de prijzen gemaakt zijn voor dit jaar .

 • boerkebrabant

  hermans, als rusland geen vlees van Europa afneemd, komt het vlees van elders, dus elk stukje vind zijn weg, tel daar bij op dat de varkens bijna overal duurder zijn als in nederland(canada en america tussen de 1.80 en 2.00 euro!) dan weet je dat tonnies de zaak flink aan het verzieken is.clemens kan ook rustig zijn gang gaan omdat vion een niet al te hoge prijs noodgedwongen prima past. en van rooi wil zijn nieuwbouw snel terug verdienen, dus daar hoeven we ook niets van te verwachten.

 • boerkebrabant

  clemens betaald gewoon 1.60 t/m woendag. heeft door zijn paniekpraat weer genoeg varkens binnen gehaald, wie levert er nog aan die parrasiet?

 • Jan Arthur

  Komische varkens hierboven op de foto!
  Past juist bij het onderwerp.

 • John*

  er moet ook flink doorgeleverd worden wil de kg prijs stijgen.

 • John*

  op middellange termijn dan.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.