Varkenshouderij

Nieuws

Smithfield meldt goede kwartaalcijfers

Smithfield - De PED-epidemie die in de Verenigde Staten rondwaart legt het varkensvleesbedrijf Smithfield onderdeel van het Chinese WH Group, geen windeieren.

Het bedrijf rapporteerde over het eerste kwartaal een operationele winst van 196,4 miljoen dollar (143,8 miljoen euro); drie keer zo veel als vorig jaar. De omzet steeg met 3 procent naar 3,4 miljard dollar (2,5 miljard euro). De netto inkomsten vervijfvoudigden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwamen uit op 105,3 miljoen dollar (77,1 miljoen euro).

Smithfield ondervindt zelf ook de gevolgen van de virusziekte aan den lijve, maar stelt dat afnemers zich geen zorgen hoeven te maken. De varkensproductie zou 3 tot 7 procent lager uit kunnen komen, wat Smithfield voor een deel wil compenseren door de dieren zwaarder te slachten.

In China heeft Smithfield in supermarkten eigen winkels geopend (winkel in winkel concept). Het bedrijf wil 20 van dergelijke winkels openen. Sinds kort exporteert Smithfield ook varkensvlees (ractopaminevrij) naar Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.