Varkenshouderij

Nieuws 3552 x bekeken 9 reactieslaatste update:15 mei 2014

Russen plaatsen foto's dode zwijnen

Moskou - De Russische veterinaire en voedselwaakhond Rosselkhoznadzor heeft opnieuw foto's op zijn website gezet van dode wilde zwijnen in de rivier de Obra in West Polen. De foto's zouden uit Poolse kranten komen.

Volgens Rosselkhoznadzor vertonen de dieren kenmerken (zoals roodverkleuringen aan de oortoppen, staart en op andere plekken van het lichaam) die het gevolg zouden kunnen zijn van Afrikaanse varkenspest. Rosselkhoznadzor meldt dat de dienst herhaaldelijk heeft aangedrongen bij de Poolse overheid op openheid en diagnostisch onderzoek van de gevonden dode zwijnen, om eventuele verspreiding van het Afrikaanse varkenspestvirus in kaart te kunnen brengen. Ook zou een besmetting met klassieke varkenspest een oorzaak kunnen zijn van de sterfte, volgens de Russen.

De Russische veterinaire dienst heeft al eerder foto's op zijn website gezet van gevonden dode zwijnen in Polen. De Russen hebben hun ongenoegen geuit over het uitblijven van diagnostisch onderzoek naar de doodsoorzaak van de zwijnen door de Polen.

Eind januari werden op Pools grondgebied twee dode zwijnen gevonden die waren gestorven aan Afrikaanse varkenspest. Sindsdien hanteert Rusland een importban voor Europees varkensvlees.

Bekijk de foto's hier.

Laatste reacties

 • chila

  ik vind het varken wat bleek voor een wild zwijn !!

 • Ad7

 • Ad7

  is zo'n 150 km van Berlijn

 • Ad7

  hier nog een link van de plaatselijke krant, ik vind het toch wat zorgwekkend, al zo kort bij de Duitse grens.

  http://zbaszyn.naszemiasto.pl/artykul/galeria/10-padnietych-dzikow-wylowiono-z-rzeki-obry-w-szyniu,2260836,9075140,t,id,zid.html#galeria

 • agratax2

  Deze foto's kunnen net zo goed gemaakt zijn in Rusland zelf. De laatste tijd is Rusland weer terug in de tijd van 'Hier is alles goed' en de anderen zijn 'slecht en doen alles fout'
  Voor mij zeggen deze foto's niets. Alles wat niet Russisch is,is in ongenade gevallen en dus moet Europa bloeden voor zijn uitspraken over De Krim, Homo wetgeving en mensenrechten. Dat dit vlees schandaal betekent dat de gewone goed gelovige arme Rus nu zonder zijn stuk -Zala- (spek) zit bij de Wodka doet Moskou geen pijn.

 • Snel

  De russen zijn ook nog wel in staat om de dode besmette zwijnen Polen in te slepen en achter te laten.

 • Ad7

  @Chila: in eerste instantie stond er een foto bij het artikel met een gewoon varken en nu zie ik dat boerderij zijn huiswerk wel gedaan heeft en nu wel een foto van een wild zwijn heeft geplaatst, die zijn van de website van de Russische veterinaire dienst overgenomen, en de Russen hebben die overgenomen van de website van een lokale Poolse krant!

 • Jan Arthur

  Gefoto-shopt denk ik. Iets zegt me dat er vervalsing in het spel is.

 • koestal

  hangbuikzwijn

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.