Varkenshouderij

Nieuws 1026 x bekeken

RA-SE levert fokmateriaal voor Cranswick

Hull - Wayland Farms, een dochteronderneming van de Britse vleesonderneming Cranswick, gaat werken met RA-SE-genetica. Dit meldt RA-SE Genetics. Rattlerow, hoofdaandeelhouder van RA-SE Genetics, is bezig met het opzetten van een genetische piramide om alle fokdieren te leveren aan Wayland Farms.

Wekelijks moeten er 120 hoogdrachtige gelten worden geproduceerd door Rattlerow Farms. De dieren komen van fokbedrijven die speciaal voor dit programma werden omgebouwd. De bedoeling is om op deze manier in een eerste fase 10.000 zeugen in een periode van twee jaar tijd volledig te vervangen.

In een volgende fase worden de banden tussen vleesverwerker en geneticabedrijf verder aangehaald. Dit maakt het mogelijk  dat product te produceren wat het beste in de markt ligt en te focussen op de vleesverkoop. Het geneticabedrijf kan dan bijsturen waar nodig en zo maximaal inspelen op de trend die de consumenten aangeven.

RA-SE sloot in februari met Karro (het vroegere Vion UK) een overeenkomst af voor de aanvoer van genetica van Rattlerow Farms. De beide samenwerkingsakkoorden met de vleesbedrijven samen zijn goed voor 57.000 fokvarkens, te leveren gedurende de contractperiode.

Of registreer je om te kunnen reageren.