Varkenshouderij

Nieuws

Problemen met classificatie-apparatuur bij Westfleisch

Paderborn - De omschakeling van Autofom 1 classificatie-apparatuur naar de nieuwe generatie Autofom 3 apparatuur in de slachterijen van Westfleisch in Paderborn en Hamm verloopt niet zonder haperingen. Westfleisch schakelde op 21 april over en paste ook de Maske, het uitbetaalschema, aan.

Al heel kort na de ingebruikname van de nieuwe apparatuur bleek dat de berekende classificatiegegevens niet met de verwachtingen overeen kwamen. Westfleisch heeft het verantwoordelijke toezicht op de classificatie op de hoogte gesteld van de problemen en ook het Landesamt, het ministerie, op de hoogte gesteld. De nieuwe classificatieapparatuur is voorlopig buiten gebruik gesteld en Westfleisch is in beide slachterijen overgeschakeld op handmatig classificeren met prikapparatuur.

Westfleisch biedt de leveranciers de mogelijkheid te worden uitbetaald op basis van de prikresultaten of op basis van de gemiddelde classificatie van varkens die sinds begin dit jaar zijn geleverd. De Duitse varkenshouderij-organisatie ISN adviseert de leveranciers van Westfleisch de afrekeningen nauwkeurig in de gaten te houden. Bij grote afwijkingen is het advies om met Westfleisch in gesprek te gaan.

Westfleisch is naarstig op zoek naar de oorzaak van de problemen, samen met de leverancier van de apparatuur. In de slachterijen in Coesfeld en Oer Erkenschwick is Westfleisch al eerder omgeschakeld en daar verliep de omschakeling, nadat beide systemen een tijd lang parallel hadden gedraaid, rimpelloos. In Paderborn en Hamm was het niet mogelijk om parallel te draaien en moest de omschakeling in één keer gebeuren. Omdat er ervaring was opgedaan in de andere slachterijen was de verwachting dat er geen problemen zouden optreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.