Varkenshouderij

Nieuws 3188 x bekeken 1 reactie

Onduidelijkheid over Duitse biggenimport

Bonn - De Duitse vleesvarkenshouderij importeerde in de eerste drie maanden van dit jaar meer biggen. Dat meent althans landbouwmarktbureau AMI op basis van cijfers van de veterinaire databank Traces. Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar groeide de biggenimport daarvan uitgaande met 1,6 procent ofwel 61.000 stuks naar 4 miljoen dieren.

Bijna alle geïmporteerde biggen komen uit Nederland en Denemarken. De Nederlanders leverden tegen de 2,19 miljoen biggen. Dat was evenveel als vorig jaar. De Denen verkochten 1,6 miljoen biggen ofwel 1,2 procent meer. Kleinere aantallen komen niettemin ook uit België (136.000) en Frankrijk (36.400).

Over de nauwkeurigheid van de importcijfers bestaat wel enige onduidelijkheid. Volgens het Deense verplaatsingsregister bijvoorbeeld importeerde Duitsland uit Denemarken in het eerste kwartaal geen 1,6 miljoen maar 1,49 miljoen biggen. Dat waren er bovendien enkele tienduizenden minder dan vorig jaar. De groei die AMI registreert staat ook haaks op de, door het Statistische Bundesamt becijferde, teruggelopen varkensvleesproductie omdat er minder varkens werden geslacht.

Eén reactie

  • koestal

    storing in de telmachine of computer

Of registreer je om te kunnen reageren.