Varkenshouderij

Nieuws 18 reacties

NVV stopt met openbare biggennotering

Barneveld – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stopt per direct met de landelijke publicatie van de NVV-biggenprijs. Alleen leden krijgen nog de wekelijkse prijsinformatie.

Het Landelijk Bestuur van de NVV heeft in maart al besloten om een deel van de informatie van de vakbond exclusief voor leden toegankelijk te maken. Gisteravond bleek het haalbaar om een deel van de informatie per 1 mei af te schermen voor niet-leden. Omdat dit niet eerder duidelijk was werd de afscherming van informatie voor leden niet eerder bekendgemaakt, verklaart vice-voorzitter en penningmeester Theo Duteweerd van de NVV. Naast varkens- en biggennoteringen gaat het daarbij ook om voorbeeldbrieven om bezwaar te maken bij instanties en overheid.

Laatste reacties

 • ae-ea

  Duister beleid.

 • wullus

  Dus niet-leden weten als vleesvarkenshouder nu niet meer wat ze gaan betalen als ze op de nvv notering handelen, lekker transparant zeg!!!

 • John*

  tja dan maar naar de weser ems met alle biggen..

 • nl

  Ze willen zeker meer leden binnen halen

 • piglet56

  het blyft n kut prys die alleen gestoeldt is op de duitse prys ze hebben niet in de gaten dat nederland n export land is en duitsland n import land dat er bepaalde periode s in het jaar de prys verder door moet zakken ze denken ook dat de nvv fokkers de prys altyd eerlyk door geven daar heb ik myn twyfels over in de zomer als de export slecht loopt en de duitse boeren op het land bezig zyn dan moeten er veel fokkers die op duitsland leveren toeslag inleveren als ze die niet meenemen in de pryszetting dan kryg je n prys die niet reeel is dus dan maar terug naar de beursprys

 • John*

  tot nu toe was dat wel de gedacht voor vleesvarkenshouders dat in een exporterend land de biggen goedkoep zijn en dat daarmee de extra kosten wel afgedekt worden...

  De zeugenhouderij heeft echter niet stilgezeten en met koppels van 400 tot 800 is de afzet van de biggen over heel Europa mogelijk!

  Kern van het verhaal je bedrijfsvoering stoelen op het verlies van een ketenpartner zal je niet verder helpen in de toekomst aangezien deze weg eindig is.

 • krulsaart

  Piglet56 is het veel moeite om de ij voortaan als ij te schrijven?

 • jop.

  aparte gang van zaken. alles wordt achter de gordijnen getrokken.
  geen transparantie meer in publicatieprijzen (gaat toch om de opslagen?). tezamen met het waarschijnlijk verdwijnen van de kwinbegrotingsnormen kun je stellen dat de grote varkenshouders het zichzelf goed regelen en dat de kleine en middelgrote de klos zijn

 • Bart Jan

  Jhon, jou argument elke keer: '' je bedrijfsvoering stoelen op het verlies van een ketenpartner'' geldt natuurlijk ook voor de fokkers! Jullie waren alleen bij machte om een, voor het oog, markt conforme notering neer te zetten. Vlv houders hoeven echt niet aan te komen met een eis van: ik wil er 10 cent bij, dan lever je toch niet zegt men dan ongeacht of je er nu 10.000 leverd/j of 25.000/j. Maar gelukkig hoef ik me niet meer druk te maken over de noteringen, we gaan ze mooi zelf fokken. Geen biggen meer in het mest hok die op een astronauten manier groot gebracht zijn, geen fokmateriaal dat verkocht wordt als eerst klas mestbiggen, geen biggen die op 18 dagen gespeend zijn, geen biggen die een geboorte gewicht hadden van 700 gram, geen ongeente biggen die gekocht waren als geent, geen beerbiggen meer, enz enz. Leer mij de fokkers kennen. Succes met het plaatsen van de biggen in de toekomst en goed weekend!

 • big 1

  Veel succes Bart Jan. We spreken elkaar wanneer je zo ver ben wel weer.
  Ik denk dat (weet het wel zeker) dat je dan wel anders praat.
  Het is namelijk allemaal niet zo simpel als je denkt.
  Je moet als fokker ver bovengemiddeld draaien wil je goed de kost verdienen en ook nog vooruit boeren.

 • WT

  Goed werk Ingrid. Jij begrijpt als enigste dat deze
  principieel FOUTE NOTERING de NVV naar de
  klote helpt. chappau en succes.

 • Wim Toornstra

  Stop toch gewoon met die niet toevoegende notering geeft alleen gezeik.

 • evanderpasch1

  och een dag later weet toch iedereen het

 • Wim Toornstra

  Zielige club

 • John*

  Bart Jan,

  Ik vind dat je dat als vleesvarkenshouder nu een meesterzet doet door zelf de biggen te gaan fokken, mijn complimenten. Als je nog tips wilt om een goede big zonder astronautenvoer en met prima geboortegewichten te fokken laat het maar weten.


 • joannes

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee is het gezegde, maar of je met een prijs kan voorspellen wat je met de fokkerij kan winnen of verliezen lijkt me een slechte raadgever. Het is niet voor niets een specialisme geworden!

 • krulsaart

  2 kwartjes eraf

 • BW

  Als je biggen kan fokken, kun je ook vleesvarkens houden. Echter andersom is het veel lastiger. Dus Bart Jan ik vind het een goede keuze ze zelf te maken, maar om bij voorbaat al te roepen hoe goed jij biggen kan fokken moet je nog even afwachten. Zeker als je met een nieuwe jonge zeugenstapel begint, valt het allemaal niet mee.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.