Varkenshouderij

Nieuws

Milieukeur-eisen worden herzien

Den Haag - SMK, de beheerder van het certificatieschema Milieukeur Varkens heeft nieuwe voorstellen gereed voor aanpassing van het certificatieschema. Met de nieuwe eisen speelt SMK in op de ontwikkelingen rond de CBL-criteria voor het Varken van morgen.

Zo zijn in het nieuwe schema eisen opgenomen voor de drinkwaterkwaliteit, duurzame soja in het voer en maatregelen om geur en fijnstofemissies zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook is het de bedoeling de staarten van de varkens langer te houden. Er worden bonuspunten gegeven voor het niet couperen van de staarten.

SMK stelt dat het Milieukeur-varken met deze aanpassingen vóór blijft lopen op de eisen van het 'Varken van Morgen'. Het herziene schema wordt na een openbare hoorzitting op 28 mei, vastgesteld door het college van deskundigen van SMK.

In Nederland is Van Rooi Meat de belangrijkste verwerker van Milieukeur Varkensvlees. De Jumbo supermarkten zijn een belangrijke afnemer van dit vlees. Jumbo wil zich met Milieukeur-vlees profileren en op deze manier voldoen aan de CBL-inkoopeisen voor het Varken van Morgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.