Varkenshouderij

Nieuws 637 x bekeken 1 reactie

Meer aandacht voor herkomst bij promotiecampagnes

Ysselsteyn - Restaurantketen La Place, onderdeel van V&D, gaat in een promotiecampagne nadrukkelijk de herkomst van zijn varkensvlees voor het voetlicht brengen. Dat meldde Hans Verhoeven, agrarisch ondernemer van het jaar en mede-initiatiefnemer van de Keten Duurzaam Varkensvlees en leverancier van La Place, tijdens een voorlichtingsavond in Ysselsteyn.

Een woordvoerder van La Place bevestigt dat de restaurantketen die zich er op richt alleen maar duurzaam geproduceerde producten te verwerken, een breed opgezette campagne gaat voeren en daarbij zijn leveranciers en producenten in het zonnetje zet. "We willen benadrukken dat we onze leveranciers niet zo maar kiezen", aldus de woordvoerder van La Place.

Hans Verhoeven, is blij met de stap en ziet hem als een klein doorbraakje. Hij hoopt dat supermarkten ook meer op dezelfde manier promotie gaan bedrijven. "De keten weet veel van zijn eigen product. Supermarkten kunnen daar hun voordeel mee doen. Door samen te werken kun je de huidige situatie doorbreken. Dat is de goede weg voor de primaire producent, maar ook voor de retail zelf. Die zitten ook gevangen in hun eigen lage-prijzenspiraal." Verhoeven signaleert bij de supermarkten voorzichtige stappen in die richting. "Ze beginnen bijvoorbeeld te vragen naar adressen van mooie bedrijven die als demobedrijf kunnen fungeren."

De Keten Duurzaam Varkensvlees is onder meer leverancier van de supermarktketens Coop, Poiesz, MCD en restaurantketen La Place.

Eén reactie

  • producent

    Hoe duurzaam is dit dan, hoe groot is de regio, wat is 100% natuurlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.