Varkenshouderij

Nieuws

Frankrijk voert meer varkensvlees uit naar Azië

Parijs – Frankrijk weet de gevolgen van het Russische invoerverbod op varkensvlees deels op te vangen door meer te verkopen aan Aziatische landen. Zo werd in april 1.100 ton meer varkensvlees geëxporteerd naar Zuid-Korea dan een jaar eerder, terwijl de uitvoer naar China 900 ton hoger was.

In totaal nam de export naar Aziatische landen op jaarbasis met 3.200 ton toe terwijl het Russische embargo voor de Fransen tot een 'verlies' van 4.500 ton leidde, zo blijkt uit cijfers van de agrarische infodienst Agreste. Per saldo exporteerde Frankrijk in het eerste kwartaal van dit jaar 157.910 ton varkensvlees, dat is ruim 3 procent minder dan een jaar eerder. De invoer bleef met 151.872 ton vrijwel stabiel, waarbij Spanje minder, maar Denemarken juist meer aan de Franse markt kon leveren. De Franse productie kwam in de eerste drie maanden van dit jaar uit op nagenoeg een half miljoen ton, dat is 1 procent meer dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.