Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Duitsers stemmen over megaslachterij

Bernburg - Over de plannen van het Italiaanse vleesconcern Bresaole Pini voor de bouw van een megagrote varkensslachterij in Bernburg in Saksen-Anhalt zal eerst een referendum worden gehouden.

Dat blijkt uit berichtgeving in de dit deel van Duitsland verschijnende Mitteldeutsche Zeitung. De gemeenteraad van Bernburg heeft daartoe besloten naar aanleiding van een handtekeningenactie. Ruim 6.000 burgers hebben daarmee te kennen gegeven dat ze tegen de bouw van de slachterij zijn. Bresaole Pini mikt in Bernburg op een slachterij met een capaciteit voor 24.000 varkens per dag. De Italianen maakten hun plannen ongeveer twee maanden geleden bekend.

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Hopelijk wordt de bouw van dit slachthuis goedgekeurd.
  Een beetje concurrentie tegenover ome Clemens kan zeker geen kwaad. Ben benieuwd naar de uitslag van het referendum.

 • piglet56

  jan arthur je bent zeker n dom blondje als clemens en pini het goed eens zyn wie is er dan de lul

 • joannes

  Het grote probleem is: dat het meer vanhet zelfde is. Wanneer die Pini nu met die Slachterij nieuwe producten met nieuwe klanten inbrengt gaan we vooruit. Hopenlijk met marge voordat het productie volume zich weer aanpast. En dat laatste zijn altijd de varkenshouders zelf die met schaalvergroting hopen hun collega´s een slag voor te zijn.

 • tedagro

  piglet, als er overcapaciteit is in de slachthuizen (wat dagelijks geld kost) zouden die twee dan zo vriendelijk voor elkaar zijn om de lege slachthaken eerlijk te verdelen ! Wat denk je zelf ?

 • Jan Arthur

  @piglet, denk eens goed na. Nu zijn er in Duitsland 3 grote spelers. Met Pini erbij moet de koek door 4 verdeeld worden ipv 3! Denk je nu echt dat deze 3 daar tevreden zullen mee zijn. Gr. Dom blondje

 • John*

  deze slachterij vraagt toch even 10% van het aanbod.. in mijn ogen zal dit betekenen dat er ook in duitsland enkele zwakke spelers het loodje gaan leggen..

  Denk dat Pini er wel op gewacht heeft om een VION slachterij goedkoop over te nemen maar zover is het dus (nog) niet gekomen

 • fire

  @John helemaal mee eens,de vallen gewoon een paar om,en dan is het weer het zelfde liedje.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.