Varkenshouderij

Nieuws

Denen blazen varkenspestalarm af

Herning - Het varkenspestalarm dat sinds woensdagmorgen in Denemarken van kracht was, is vrijdagmiddag afgeblazen.

De laboratoriumtests waren negatief, zo deelt de Deense veterinaire en voedselveiligheidsautoriteit mee. Symptomen die aan varkenspest deden denken werden woensdag geconstateerd bij een dood varken in een slachterij van Danish Crown. In afwachting van de testresultaten werden daarom zowel de slachterij als het leverende varkensbedrijf op slot gedaan. Die maatregelen zijn opgeheven.

Het was de tweede keer dit jaar dat in Denemarken varkenspestalarm werd geblazen. Ook de eerste keer was het vals alarm. Situaties als deze doen zich meestal een of meerdere keren per jaar voor. Niettemin is Denemarken al sinds 1933 niet meer getroffen door het buitengewoon besmettelijke virus. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.