Varkenshouderij

Nieuws

Deense biggenexport groeit verder

Fredericia - De Deense export van biggen groeide in de eerste vier maanden naar krap 3,37 miljoen dieren tegen ruim 3,05 miljoen in de periode januari tot en met april vorig jaar.

Dat betekent dat aan het eind van het jaar bij voortzetting van de trend wederom een record kan zijn geboekt, zo blijkt uit de cijfers van het verplaatsingsregister van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter. De groei komt neer op een plus van ruim 10 procent.

Met name de Poolse vleesvarkenshouderij kocht meer in: krap 950.000 biggen tegen ruim 721.000 vorig jaar, ofwel plus ruim 31 procent. Ook de grootste afnemer, Duitsland, kocht iets meer in. Nederlandse varkenshouders kochten tegen de 9.000 biggen in; enkele honderden meer dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.