Varkenshouderij

Nieuws 594 x bekeken

Deense biggenexport groeit

Fredericia - De Deense biggenexport bleef in het eerste kwartaal op groeikoers. In totaal werden ruim 2,38 miljoen dieren aan buitenlandse afnemers verkocht tegen 2,23 miljoen in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Dat komt neer op een groei van een kleine 7 procent, zo blijkt uit de statistieken zoals die worden bijgehouden door varkenshoudersorganisatie LDS. Ondanks de problemen met Afrikaanse varkenspest namen vooral de Poolse varkenshouders weer meer biggen af, namelijk ruim 596.000: 54.000 ofwel 10 procent meer dan in 2013. Nederlandse varkenshouders kochten 6300 Deense biggen in. Dat was minder dan in de eerste drie maanden van vorig jaar, toen ruim 7800 biggen werden geïmporteerd.

Het aantal in Denemarken geslachte varkens bleef in de bedoelde periode aan de wijkende kant met een daling van een kleine 10.000 naar 4,78 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.