Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Britten exporteren veel varkensvlees

Londen – De Britse export van varkensvlees is in maart uitgekomen op 18.200 ton. Dat is 13 procent meer dan een jaar eerder en de grootste hoeveelheid in één maand sinds 1998.

China nam, inclusief Hongkong, voor het eerst meer dan 5.000 ton in een maand af. Bovendien nam dat land ook nog eens 2.600 ton varkensafval af. ''De export naar China neemt steeds grotere vormen aan, zeker als we bedenken dat die markt pas kort geleden is geopend voor ons varkensvlees. Wereldwijd is de vraag naar Brits varkensvlees ook sterk'', aldus exportmanager Jean-Pierre Garnier van het varkensschap BPEX.

Laatste reacties

 • petit

  wie kan dit nog begrijpen....???

 • joannes

  @Petit, de UK heeft goede contacten, is een eiland en doet niet mee aan de Euro. Het wordt het nieuwe Hong Kong van Europa. En wij maar hangen in dat EUbeleid met zijn restricties.

 • Mozes

  Joannes, dit heeft niets met de Euro te maken. De helft van alle varkens in de wereld worden gehouden in China. Varkens zijn dan ook een heel belangrijk onderdeel van de Chinese voedselproductie. Ze zijn zeer bevreesd voor ziekte insleep. Engeland is een eiland waar de diergezondheid beter te bewaken is dan op het vasteland van Europa. (Varkenspest in Rusland en de oost grens van de EU)

  Als het met de Euro te maken heeft waarom exporteren ze dan geen zuivel naar China en Nederland wel?

 • Mozes

  Ik verbaas mij steeds meer over de onzin verbandlegging hier op het forum. Vooral als het om de EU en de Euro gaat. Het lijkt Nu.nl wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.