Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

'Biogas-fabriek bedreigt Britse varkenssector'

Mendlesham – Plannen voor een met stro gevoerde bio-energiefabriek in het Oostengelse Mendlesham vormen een ernstige bedreiging voor de uitgebreide varkenshouderij in dat deel van het land. Uiteindelijk kan daarmee de werkgelegenheid van 3.500 mensen op de tocht komen te staan, aldus een door consultant Porta Planning ingediend bezwaarschrift tegen de plannen.

Volgens de brief zal de stroprijs door het verbruik van de fabriek sterk toenemen waardoor het niet meer betaalbaar is voor varkenshouders in de regio. Energiebedrijf Eco2 stelt echter dat de extra vraag naar stro akkerbouwers er toe zal aanzetten om ook meer te verbouwen waardoor de landbouw als geheel van het project kan profiteren.

Laatste reacties

  • John*

    als ze dan is kiezen voor stromest om de fabriek te voeren is iedereen gebaat in die regio..

  • agro1

    een tak, die enkel kan bestaan dank zij gratis grondstoffen (voer aan symbolische prijzen nog te duur noemen) zal onherroepelijk verdwijnen. stro is een waardevol product, dat het verdient op de meest rendabele manier gebruikt te worden. dit kan binnen of buiten de veehouderij zijn. vroeger karton, nu energie, de moderne tijd, net wat je zegt. ciolos boppe!!

Of registreer je om te kunnen reageren.