Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Beursprijs varkens 7 cent omhoog

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens gaat met 7 cent omhoog naar €1,65 per kilo geslacht gewicht. De prijsverhoging vloeit voort uit een krap aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens.

De prijsontwikkeling in Nederland volgt nadat de varkensprijzen in Duitsland deze week met 8 cent per kilo zijn gestegen. Varkenshouders rekenden al een paar weken op stijgende prijzen, maar de slachterijen hielden dit tegen op grond van tegenvallende vleesverkopen. Vleesconcern Hilckmann heeft zijn varkensprijs voor de komende week verhoogd met 4 cent naar €1,65 per kilo geslacht gewicht.

Hoewel er in de komende week opnieuw een slachtdag uitvalt in verband met Hemelvaartsdag, gaat de varkensprijs nu wel omhoog. Het huidige krappe aanbod in combinatie met een grotere vleesvraag voor de feestdagen (naast Hemelvaartsdag staat ook Pinksteren voor de deur) tellen nu blijkbaar zwaarder dan een geringere slachtcapaciteit.

De opleving in de varkensprijs stopt de prijsdaling bij de biggen. Nederlandse biggenhandelaren gaan er van uit dat de definitieve beursprijs voor biggen komende week onveranderd blijft op €47,50 per stuk.

 

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klik op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

De beursprijs voor zeugen daalt voor de komende week met 1 cent per kilo naar €1,26 per kilo geslacht en €1,01 per kilo levend. De prijzen zijn in Boerderij op Maat te vinden onder de link: beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • massy

  Nog een paar centen toeslag en dan is het ongeveer een dubbeltje hoger dat kan dan voor volgende week.

 • w v gemert

  Verhoging is weinig dus volgende week weer omhoog.

 • boerkebrabant

  met een slachtdag minder toch 7 cent erbij, dat beloofd wat voor de komende tijd. de slachterije zijn eindelijk uitgeparasiteerd. door de stijging van de vleesvarkens zullen de biggen hopelijk kunnen stabeliseren .en als het wk begint en de temp is ook nog hoog, zitten ze zo aan de 2.00 euro. dus doe maar kalm aan met leveren is mijn advies.

 • jan hien

  als de Duitsers maar in de finale komt ,blijven ze worst vreten

 • varkenshouder1

  Eerst zien dan geloven. Eèn handvat en er wordt op de rem getrapt door de slachterijen.....

 • groot7731

  De prijsverho

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.