Varkenshouderij

Nieuws 983 x bekeken

Wereldhandel varkensvlees neemt af

Bonn - De wereldhandel in varkensvlees nam vorig jaar af. De vier belangrijkste importerende landen (China, Rusland, Japan en Zuid-Korea) importeerden in totaal 3,5 miljoen ton. dat is 8 procent minder dan in 2012. Dat meldt het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

China is de grootste importeur met 1,4 miljoen ton. Daarbij gaat het vooral om de mindere edele onderdelen van het varkenskarkas, zoals poten, neuzen, oren en organen. Japan blijft de belangrijkste importeur van varkensvlees qua waarde. De Japanse import daalde vorig jaar wel met 5,1 procent naar 738.000 ton ten opzichte van 2012 volgens het Japanse ministerie van financiën.

Rusland voerde vorig jaar 780.000 ton varkensvlees in. Dat is 8 procent minder dan in 2012. De Russische regering wil de productie van varkensvlees in eigen land komende jaren verhogen met van 2,8 naar 3,2 miljoen ton. Daardoor zal de Russische import van varkensvlees halveren. Europese lidstaten mogen sinds 29 januari geen varkensvlees meer naar Rusland exporteren vanwege uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.