Varkenshouderij

Nieuws 1682 x bekeken

Varkenspestalarm slachterij Danish Crown

Herning - De veterinaire en voedselveiligheidsautoriteit in Denemarken heeft woensdagmorgen de slachterij van Danish Crown in Herning stilgelegd wegens de verdenking van klassieke varkenspest.

De verdenking is gerezen bij een dier dat dood was gegaan in de stal van de slachterij. Volgens de autoriteit zal binnen enkele uren uitsluitsel kunnen worden gegeven of sprake is van een reële besmetting of van vals alarm. Het is de tweede keer dit jaar dat varkenspestalarm wordt geslagen in een slachterij van Danish Crown. De eerste keer was enkele maanden geleden in Sæby. Toen bleek het alarm af te kunnen worden geblazen. De laatste keer dat klassieke varkenspest uitbrak in Denemarken was in 1933.

Of registreer je om te kunnen reageren.