Varkenshouderij

Nieuws 580 x bekeken

VS exporteert meer varkensvlees

Washington - Vleesbedrijven in de Verenigde Staten exporteerden in februari ruim 182.000 ton varkensvlees. Dat is 2,2 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse vereniging van vleesexporteurs.

Mexico, de belangrijkste importeur van Amerikaans varkensvlees, bestelde in februari bijna 54.000 ton. Dat is 25 procent meer dan een jaar eerder. Naar Rusland ging nog bijna geen (332 ton) Amerikaans varkensvlees. Eind februari sloot Rusland zijn grenzen voor varkensvlees uit de VS door de vondst van de verboden groeibevorderaar ractopamine. Rusland opende zijn markt voor dat vlees weer in maart als het gegarandeerd vrij is van de hiervoor genoemden stof. Komende maanden zal de Amerikaanse uitvoer naar Rusland dus groeien.
De VS-export naar de EU halveerde in februari naar 269 ton. Daarvan nam Duitsland 113 ton af en Nederland 81 ton. Naar Groot-Brittannië ging 53 ton Amerikaans varkensvlees.

Tot en met februari ging bijna 374.000 ton varkensvlees uit Amerika naar de wereldmarkt. Dat is 2,4 procent meer dan in de eerste twee maanden van 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.