Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Tönnies wil capaciteit in Sögel flink uitbreiden

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies wil de capaciteit van de varkensslachterij Wiedemark Fleischwaren in het Duitse Sögel in het Emsland met ruim 23 procent uitbreiden. Het vleesconcern heeft al geruime tijd geleden een vergunning aangevraagd voor 20.000 varkens per week extra. De totale wekelijkse capaciteit komt daarmee op 105.000 varkens, zo blijkt uit berichtgeving in de Neue Osnabrücker Zeitung.

De verlening van de vergunning kan volgens Tönnies nog wel een tijdje op zich laten wachten. "Diverse overheidsinstanties moeten erbij worden betrokken." Tönnies zag in 2013 het aantal verwerkte varkens stabiliseren op 15 miljoen, maar behield op de door varkenshoudersorganisatie ISN opgestelde ranglijst van grootste Duitse varkensslachters ruimschoots de eerste plaats vast.

Laatste reacties

  • evanderpasch1

    Hij krijgt dus toch nog voldoende varkens ook al heeft hij steeds vaker housprijs {altijd onder isn nooit er boven}

  • Jan Arthur

    @evanderpasch,, wie betaalt, bepaalt!

Of registreer je om te kunnen reageren.