Varkenshouderij

Nieuws 10 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs met 2 cent

Rheda Wiedenbrück - Het Duitse vleesconcern Tönnies verlaagt zijn varkensprijs voor morgen (zaterdag) tot en met volgende week woensdag met 2 cent naar €1,61 per kilo geslacht-gewicht, franco slachterij. Het bedrijf verhoogde zijn notering voor gisteren (donderdag) en vandaag met 2 cent naar €1,63 per kilo. Die verhoging doet het weer teniet.

Met zijn prijsverlaging volgt Tönnies zijn Duitse concurrent Vion Nord, die zijn notering voor afgelopen donderdag tot en met komende woensdag gelijk houdt op €1,61 per killo. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch handhaaft haar verhoging met 2 cent naar €1,63 per kilo wel.

Varkensvlees levert volgende week niet meer geld op, ondanks het naderende Pasen. Normaal gesproken is dat wel het geval. Door het ontbreken van een slachtdag (Goede Vrijdag) hebben Duitse vleesbedrijven volgende week al snel voldoende vleesvarkens. De week daarop valt ook een slachtdag (Tweede Paasdag) uit. Donderdag 1 mei hebben veel werknemers in het buitenland vrij. Zodoende zijn veel buitenlandse slachterijen dan gesloten. Al deze feestdagen bevorderen de vraag naar vleesvarkens in Europa niet.

Laatste reacties

 • niet

  ja is maar een manier om dat de andere kant op te krijgen!!!! Handelaar dwingen om aan deze slachters niet te leveren en anders een andere zoeken wie is nu eigenlijk de baas en wie heeft de grondstof voor deze bedrijven. Denk goed na!!!!!

 • Gesloten

  Gewoon volgende week geen varkens leveren aan Tönnies, dan komt er vanzelf vraag van hun kant en zullen ze met de prijs omhoog moeten.

 • kalkar

  Met die 1.61 wordt er nog steeds niks verdient in de mesterij. Triest. Of is het geen toeval dat ze je net in leven houden? Als je geluk hebt.

 • John*

  geen varkens meer opgeven!!! wachten tot ze bellen om varkens...op vrijdag worden ze dan allemaal zenuwachtig...

 • piglet56

  volgens my zyn de reactie s die jullie geven gebaseerd op geen verstand van handel en geen verstand van markt beweging het grote probleem is dat de grens gesloten is voor export naar rusland ga by poetin klagen 24.4 % van het varkensvlees gaat naar rusland wat in de eu geproduceerd wordt

 • John*

  piglet 56, ga eens beter lezen, 24,4% van het vlees wat in de eu geëxporteerd werd ging naar Rusland.. laat de export maximaal 10% van de productie zijn.. denk dat het zelfs minder is. dan is dat maximaal 2,5% van het geproduceerde vlees in Europa. Maar als je ziet wat dit al voor invloed heeft op de markt..

 • petit

  gewoon misbruik....., we pakken ze wel terug.....hadden jullie echt iets anders verwacht???

 • fransderondhoeven

  gewoon niet meer dan 75 % leveren kijken wat er dan gebeurd gewichten zakken toch dus geen probleem

 • Biggemans

  gewoon wat beter opletten in je eigen bedrijfsvoering, en wat minder op t internet zou al 75 % beter rendement opleveren,

 • Jan Arthur

  Ome Clemence ligt er niet wakker van! Levert Nederland minder varkens, dan komen de varkens wel uit andere delen van Europa. Zo eenvoudig is het allemaal.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.