Varkenshouderij

Nieuws

Polen compenseert varkenshouders nog niet

Brussel - Polen heeft nog geen verzoek ingediend voor compensatie voor alle varkenshouders als gevolg van de vondst van Afrikaanse Varkenspest bij een wild zwijn in het land.

Dat zegt Ladislav Miko van de Europese Commissie tijdens een bijeenkomst van de landbouwcommissie van het Europees parlement. Varkensboeren in het getroffen gebied, waarvan de bedrijven op slot zitten, worden wel gecompenseerd. Volgens Miko is er wel ruimte in het budget om ook de andere varkenshouders, die vooral last hebben van gekelderde prijzen, te compenseren.

Een oplossing voor de export naar Rusland is volgens Miko nog niet in zicht. De Europese Unie blijft inzetten om het conflict Europees op te lossen en niet één op één tussen Polen en Rusland of Litouwen en Rusland afspraken te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.