Varkenshouderij

Nieuws 6812 x bekeken 34 reacties

Ingrid Jansen nieuwe NVV-voorzitter

Barneveld - De 29-jarige Ingrid Jansen is beoogd voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Dat is vrijdagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de vakbond. Tijdens de algemene ledenvergadering van de NVV op 19 mei wordt Jansen door het landelijk bestuur voorgedragen aan de leden. Het landelijke bestuur staat unaniem achter de keuze voor Jansen.

Jansen is nu werkzaam als beleidsmedewerker Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de VVD, de rechterhand van Kamerlid Helma Lodders. Ze heeft gestudeerd aan de universiteit van Leiden (Bestuurskunde) en de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar ze Master bestuurskunde Beleid en Politiek heeft afgerond.

Ingrid Jansen volgt Bennie van Til op die om gezondheidsreden zijn functie eind vorig jaar neerlegde. Het verbeteren van het imago van de varkenshouderij ziet Jansen als belangrijkste taak in haar toekomstig functie.

Laatste reacties

 • porky01

  Typisch NVV, altijd fris, ondernemend en vooruitstrevend.
  Voor een gezonde varkenshouderij met rendement op de bedrijven. Gefeliciteerd!

 • Hogman1

  Knappe verschijning ,doet het altijd goed
  Kijk maar naar die dierenpoes
  Slimme zet van de NVV en nu maar gauw wat exteme uitspraken doen.
  En de wereld ligt aan haar voeten


 • Hogman1

  En de media ligt aan haar voeten (das hetzelfde maar toch anders)

 • anton1937

  Lijkt mij geen sterk.figuur voor de varkenshouderij,dat geldt ook voor haar baasje Helma Lodders van de VVD,die de boeren veel beloofd maar snel haar keutel intrekt als ze voor de boeren op durft te komen. Dat moet zij van haar maatjes van de PvdA.

 • Basvanheesch

  anton1937 politiek bedrijf je op de emotie van de stemgerechtigde
  nvv voorzitter voert zijn taak uit met de kennis van haar achterban
  we maken een goed en veilig voedsel met veel aandacht voor dierwelzijn ,en op een efficiente manier [lees hoge productie] zodat het voesel goedkoop is en er voor de consument geld overblijft voor zorg en welzijn lijkt me makkelijk uit te leggen voor onze nieuwe voorzitster
  veel sucses Ingrid

 • anton1937

  Basvanheesch wat politiek is hoef je mij niet te vertellen,maar aan draaikonten hebben we geen behoefte.de vleessector wordt beheerst door Unilever, AH etc. De inbreng van de boeren is beperkt aan voedselveiligheid,zie de vleesschandalen.

 • Nieuwenhuizen,C

  Gefeliciteerd NVV! Kennis genoeg maar ook op varkensgebied? Maar dan is het een kwestie van de poppetjes op de juiste plek zetten. Nieuwe vrouw Antje: goed voor het imago van de varkenshouderij. Om eerlijk te zijn zie ik haar liever op het nieuws dan Annechien ten Have.

 • varkenshouder1

  Ik zie ze ook liever dan Marianne Thieme. Gefeliciteerd NVV als zij gekozen wordt en ook net zoveel kwaliteiten heeft als uitstraling.!!!

 • drikhend

  Beste mensen is kennis altijd belangrijk . Ja natuurlijk maar al zou zij niets van of weinig van varkens weten . Is in mijn ogen niet het belangrijkste . Maar kennis of publiek gebied en kunnen lobbyen is ook belangrijk . En het staan voor de zaak om de doelen te bereiken is ook belangrijk . Dus geef haar de kans en voor NVV leden ondersteun haar zorg dat zij de juiste informatie op tijd krijgt .

 • joannes

  Een finke stap vooruit met een voorzitter die Politiek en Bestuur gestudeerd en bedreven heeft als beleidsmedewerker. Ze kent het klappen van de zweep daar in Brussel en de Tweede Kamer om voor Varkenshouders dat imago op te poetsen. Marianne zal er een flinke kluif aan krijgen, dat belooft vuurwerk.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • koestal

  Ik feliciteer de varkenshouders met deze frisse verschijning,ze zal hopelijk haar mannetje staan bij Dijksma en Thieme.

 • slutter

  Eerst zien dan geloven!!

 • Mozes

  'Het verbeteren van het imago van de varkenshouderij' ziet Ingrid Jansen als haar belangrijkste taak. Dat is precies hetzelfde als waar Annechiem ten Have zich voor inzette. De NVV en LTO-varkenshouderij kunnen wel fuseren.
  De harde kern van de NVV-aanhang zal er nog wel aan moeten wennen dat ze straks een goed uitziende jonge voorzitster hebben van wie ze niet meer met de rug naar de samenleving mogen staan.

 • Wim Toornstra

  Ben benieuwd wat ze aan de NVV splijtzwam de biggennotering gaat doen.
  Er is geen vleesvarkenshouder meer lid.

 • w v gemert

  Frankie01 echte onzin en dat weet je, wat een negatieveling ben je toch de frustratie druipt ervan af.

 • Wim Toornstra

  Nou W v G laat de NVV dan eens met cijfers komen over het aantal vleesvarkens die ze nog vertegenwoordigen. Zal wel net zo een schimmenspel zijn als de biggen notering.

 • John*

  als er geen vleesvarkenhouder meer lid is hoef de nvv biggennotering ook zeker niet te veranderen.. maar daar hebben ze het dan ook zelf naar gemaakt.. hoge prijzen in combinatie met onkunde hoef je niet af te wentelen op je leverancier. Als je het in je bedrijfsvoering moet hebben van het verlies van een andere partij in de keten kan je beter inpakken en wegwezen.

 • w v gemert

  Frankie01 zoek een betere belangenbehartiger !!!

 • Wim Toornstra

  Wat een flauwe reactie John en WvG. Ik geef toch geen mening over de hoogte van de notering. Misschien staat deze wel te laag. Gezien de idioot hoge toeslagen die er overheen betaald worden.
  Het gaat mij meer om de verdeeldheid die de prijs veroorzaakt. In mijn omgeving zijn meerdere vv houders die hun lidmaatschap beëindigt hebben uit onvrede over de notering.
  Handels noteringen genoeg. Hebben we de NVV niet voor nodig.
  Verder prima belangenbehartiger.

 • slutter

  Blijkbaar komen varkensboeren veel liefde tekort,dus .....Ingrid de beuk erin!!!!!!

 • BW

  Frankie 01 eerst zeg je dat er geen vlv houder meer lid is en later zeg je dat je in jou omgeving meerdere vlv houders kent die lid af zijn. Dit zijn toch twee verschillende dingen. Ik vind jou reactie flauw. Ik snap de vlv houders niet. NVV komt ook met vlv prijs. Waarom verkoopt niemand op die prijs. Dan heb je zelf de prijs voor een deel in de hand.

 • varkenshouder1

  @BW, Nou sla je de spijker op zijn kop. Hoeveel handelaren willen de NVV prijs hanteren als leidraad. Alle biggen worden bijna op NVV verkocht maar als je varkens op NVV wil verkopen valt de handelaar van zijn stoel.
  Bij mij worden geen biggen op NVV gekocht als de varkens niet op NVV afgerekend worden.!!!!

 • varkenshouder1

  Overigens gaan de biggen door het grotere aanbod aan het zakken nu en dan kan hopelijk de vleesvarkenshouder weer eens een keer iets verdienen.

 • kalkar

  Wat moet je met zo'n truusje trut, wordt ook weer niks. Trouwens, wat wordt haar salaris, ben er wel benieuwd naar., gezien haar geweldige opleiding. Zal niet weinig zijn.N.V.V wordt dus ook weer het zoveelste ambtenaren clubje. Ach ja, ik blijf lachen om zoveel domheid.

 • Mozes

  Melkertje, niet zo negatief! Een jonge vrouw heeft vaak een positieve invloed.
  Vergelijk het met een ruige onbehouwen boer die zich door niemand wat laat zeggen. Vanaf de dag dat hij getrouwd is moet hij van zijn jonge vrouw met mes en vork eten, iedere dag een schone overall aan, iedere dag scheren en geen halve liters bier meer drinken. Alles wat zijn jonge vrouw hem voorschrijft volgt hij gedwee op en toont zich zo mak als een lam.
  Zo zal het de varkensboeren van de NVV ook vergaan. Ze mogen straks van de jongedame geen mestbureau's meer overvallen, geen borden meer langs de weg en luisteren naar wat de samenleving zegt. Over enige tijd zullen ze zich tegenover de samenleving en de politiek nog diplomatieker opstellen dan LTO.

 • Jonas Brabant

  @Mozes: als ze daarmee hetzelfde effect sorteert voor de NVV als Marianne Thieme doet voor de PvD en Wakker Dier, dan heb ik daar geen enkele moeite mee. Verder wil ik Ingrid niet vergelijken met Marianne, Ingrid heeft gelukkig wel een paar hersencellen meer in gebruik.

 • Hogman1

  Ach Mozes met dat geweldig diplomatiek opstellen van de LTO is ook zoveel bereikt voor varkenshoudend NL.
  Maar ok je vind varkensboeren toch al niet zo braaf.

 • gjh

  dus mozes jij denkt dat lto zich diplomaat opstelt nou slaap lekker verder als er iets is dan is jouw lto niet thuis wel roepen dat het niet kan en verder niets b.v. jongst leden nog met de derogatie ze doen gewoon helemaal NIETS!!!!!! stelletje sukkels

 • gjh

  of zijn ze nog aan het lobbyen mozes

 • Hogman1

  nee gjh onze LTO voorman is aan het lobbyen voor zichzelf voor de Starvarkentjes en zijn voorgangster is ook aan het lobbyen voor zichzelf met haar lupinevarkentjes

 • Groteherm

  Ingrid Jansen is dochter van een Brabantse varkenshouder en kent de sector dus uitstekend. Slim, voor geen kleintje vervaard, ambitieus, goedgebekt en jong. Wat wil je nog meer? Oh... mooi -;)

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • koestal

  ze heeft veel feedback ,dat is erg belangtrijk

 • spits761

  een vrouw naar mijn hart!!Ze weet hoe te handelen in den haag,kennis,fris,vooruitstrevend,iemand die mensen bind.Ik weet zeker dat deze vrouw het goed op de rit krijgt.Ingrid,bij deze veel succes meid,het is een harde wereld met piepkleine marges voor de varkenshouders .Ik weet zeker dat het je gaat lukken om de blijvende varkenshouders weer trots te laten zijn op hun werk.!!!!

Laad alle reacties (30)

Of registreer je om te kunnen reageren.