Varkenshouderij

Nieuws 948 x bekeken

EU wil Russische ban opheffen via WTO

Londen - De Europese Commissie wil de Russische boycot ten aanzien van varkensvlees uit Europa opheffen via de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat vertelt een EU-woordvoerder in de Engelse krant Financial Times.

Rusland sloot zijn grenzen voor varkensvlees uit Europa op 29 januari na uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. De Europese Commissie heeft bij Rusland aangedrongen op een regionalisatie van het importverbod, zodat andere EU-lidstaten wel naar Rusland kunnen exporteren. Rusland is nooit ingegaan op dat verzoek.

Rusland nam tot 29 januari jaarlijks een kwart van de totale EU-uitvoer van ruim 3 miljoen ton productgewicht af. Daarmee was het land veruit de belangrijkste importeur van varkensvlees uit Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.